Jurassic World: Filme Genel Bakış

Jurassic Park hayranlarının tepkilerine rağmen Jurassic World sinemada büyük ilgi gördü.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü gösterime giren Jurrasic World filmi gişede büyük başarı yakaladı. Jurassic World, tüm zamanların en yüksek Cuma günü hasılatını yaptı. Film, bu alanda Hızlı ve Öfkeli 7′yi geri bırakarak 1. oldu. Jurassic World Şimdiye kadar 511 milyon dolar hasılat yapan filmin gişe hasılatının 204 milyonu Kuzey Amerika’dan 307 milyonu ise başka ülkelerden 150 milyon dolara mal olan Jurassic World, 2015′in en çok iş yapan filmlerinden biri oldu. Film ilk haftasonunda 125 milyon dolar hasılata ulaştı.
16.06.2015 Sözcü gazetesi haberi 
Film Jurassic Park faciasından sonra yeni bir dinozor parkının açılmasını ancak insanların artık dinozor görmeye alışık olması sebebiyle parkın çalışanlarının yeni arayışlara girmesini ve ardından ortaya çıkan olayları konu alıyor. Film, seyirciye bir görsel şölen sunmasının yanısıra yeni bilimsel bilgilerle desteklenmiş tezleriyle bilimkurgu sevenler için ideal. Jurassic Park'a göre tabi ki zamanın getirdiği teknolojiyle çok daha gerçekçi ve biraz da olsa daha bilimsel. Kimse yanlış anlamasın Jurassic Park'ın bizde yeri başka! 

Filmin yapımcısı da tanıdık üstelik, Steven Spielberg. Spielberg gişe rekortmeni bilimkurgu filmlerine bir yenisini daha eklemiş anlaşılan. Başrolde ise Guardians of the Galaxy ve Parks and Recreation'dan tanıdığımız Chris Pratt var. Ona eşlik eden Bryce Dallas Howard'ınsa oyunculuk açısından biraz zayıf kaldığını düşünüyorum.


Yazının buradan sonrasını filmi izlemek isteyenlerin okumamasını öneririm. 

Jurassic World çalışanları dinozorların eskisi kadar ilgi görmemesi sebebiyle yeni arayışlara girerler. Bilim adamları T-Rex; parktaki diğer dinozorlar, mürekkep balığı ve bukalemun gibi canlıların DNA'larını birleştirerek yeni bir süper dinozor yaratırlar. Bu yeni dinozor parkın yeni para kaynağı gibi görülürken aslında çok daha fazlası olduğu anlaşılır. Kafeslerdeki üstün teknolojiden gizlenebilmekte, hayvansal içgüdülerle değil zekasıyla hareket edebilmekte ve hatta zevk için öldürmektedir. Bu süper dinozorun (Indominus rex) kafesinden kaçmaya başlamasıyla parktaki dehşet dakikaları filmde anlatılıyor.

Bunun yanısıra bir Hollywood klasiği olarak aile, aşk gibi unsurlar da ihmal edilmemiş.

Filmde dikkat çeken diğer bir detaysa Owen'ın (Chris Pratt) raptorları bazı basit komutlara alıştırması ve bunun da Amerikan Ordusu tarafından öğrenilip raptorları canlı birer silah olarak kullanmak istemesi. Owen başta buna onların birer canlı olduğu ve asla evcilleştirilemeyecekleri gerekçesiyle karşı çıksa da Indominus rex'e karşı onları kullanmayı kabul eder. Ancak Indominus rex'in DNA'sında raptorların DNA'sının da kullanılması sebebiyle Owen bir anda raptorları karşısında bulur.

Jurassic World, dinozor meraklısı izleyicilerine 2 saat 10 dakikalık bir nerdgasm vaat ediyor!

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.