Oscarlı Yönetmen Inarritu Kısa Sanal Gerçeklik Filmi Yapıyor!


İki sene üst üste en iyi yönetmen Oscar'ını kazanan Alejandro G. Iñárritu, ödüllerindirilmiş yetenekleriyle elini attığı her projede başarılı olabilir. Meksikalı yönetmenin Birdman veya (Cahilliğin Umulmayan Erdemi) ve Diriliş'i gölgede bırakacak yeni bir projeyle döneceğini düşünebilirsiniz. Alejandro G. Inarritu onun yerine tam tersi bir yöne gidip bir kısa film çekeceğini açıkladı. Inarritu'dan bekleyeceğiniz gibi bu sadece hikayenin yarısı, bu yeni proje, deneysel bir kısa "sanal gerçeklik" filmi olacak.

Legendary Entertainment'ın açıklamasına göre Alejandro G. Iñárritu bu ilgi çekici proje üzerinde 4 senedir çalışıyormuş. 48 aylık ilerlemenin ardından, Legendary ve Fondazione Prada sonunda filmin çekimleri için yeşil ışık yaktı.

Inarritu bu projede çoğunlukla birlikte çalıştığı görüntü yönetmeni Emmanuel Lubezki'yle çalışacak. Emmanuel Lubezki art arda Gravity, Birdman ve Diriliş ile sinematografi dalında 3 Oscar kazanarak bunu başaran ilk görüntü yönetmeni olmuştu. Tahmin ediyorum ki sırf bu yönüyle bile kısa film kısa sürede sinemaseverlerin ilgisini çekecektir.

Alejandro G. Inarritu, 2000 tarihli Paramparça Aşklar Köpekler'den bu yana son 10 yılır Amerikan sinemasının en etkileyici yönetmenlerinden biri oldu. Bunu 21 Gram, Babil, Biutiful ve tabi ki Birdman veya (Cahilliğin Umulmayan Erdemi) ve Diriliş ile devam ettirdi.

Yaptığı her filmle eleştirmenlerden aldığı övgülerle ve Birdman (103.2 milyon dolar) ve Diriliş'in (533 milyon dolar) gişe başarılarıyla, Inarritu sinema tarihindeki yerini garantiledi. Inarritu iki sene üst üste Oscar kazanan üçüncü yönetmen oldu. Ondan önce bunu sadece John Ford (1940 yapımı Gazap Üzümleri ve 1941 yapımı Vadim O Kadar Yeşildi Ki) ve Joseph L. Mankiewicz (1949 yapımı 3 Kadına 1 Mektup, 1950 yapımı Perde Açılıyor) başarabilmişti.

Inarritu'nun yeni kısa filmli kariyerine yalnızca bir dipnot olarak düşülebilir. Ancak söylenenlere bakılırsa film izleme biçimimizi genişletip, geliştirebilir. Birdman'in deneysel yaklaşımı ve Inarritu'nun sonunda Leonardo DiCaprio'ya Oscar kazandıran yönetmen olduğu da düşünülürse, Meksikalı yönetmenin yine yaratıcı ve son teknoloji bir film yaptığını söyleyebiliriz.

Sizce sanal gerçeklik filmi nasıl bir şey olacak? Yorumlarınızı bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.