Fragman Beklediğimiz 9 Film!


Sonbahar geldi! Film severler için yılın en güzel zamanları. Stüdyolar, ödüller için yarışması muhtemel, iddialı filmlerini çıkarıyor; sinemaları mükemmel filmlerle dolduruyorlar. Aynı zamanda şöyle bir oturup gelecek yılın ilk yarısında çıkacak büyük filmlere de bakma şansı buluyoruz. Biz de tam şu sıralar kendimizi önümüzdeki aylarda vizyona girmesi beklenen iddialı yapımların fragmanlarını beklerken bulduk.

Heyecanla beklediğimiz ancak bize henüz fragmanını izletmemiş 9 filmin listesini yaptık. Çayınızı, kahvenizi alın, arkanıza yaslanın, yavaşça aşağı inmeye başlayın. İşte 2016 sonları ve 2017'de vizyona girecek, en çok beklenen filmler!


Passengers

Passengers, bilim-kurgu alanında bir gişe rekortmeni adayı. Chris Pratt ve Jennifer Lawrence'ın başrollerini paylaştığı filmi Morten Tyldum yönetiyor. 30 Aralık 2016'da ülkemizde vizyona girecek filmden henüz bir fragman gelmedi. (Şu ana kadar sadece filmden bir görüntü ve filmin posteri yayınlandı.) Filmin görsel efektlerinin, Sony'yi filmin görüntülerini online olarak yayınlamaktan alıkoyduğu söylenebilir. Ancak şunu da not edelim Nisan'da CinemaCon'da gösterilenler resmen aklımızı başımızdan almıştı. Bildiğiniz gibi fragmanlar aynı stüdyonun yeni filmlerinin öncesinde gösteriliyor. İyi haber ise, stüdyonun bu hafta vizyona girecek büyük bir Chris Pratt filmi daha var. The Magnificent Seven isimli film 23 Eylül'de sinemalarda. Onun hemen öncesinde Passengers'ın fragmanını izlemeyi umuyoruz.

Güncelleme: Passengers Fragmanı Yayınlandı


Patriots Day

Peter Berg'ün Patriots Day filmi bu sene tam bir ödül yarışmacısı olacak gibi görünüyor. Film, 21 Aralık'ta Amerika'daki sınırlı gösteriminin ardından Ocak'ta büyük açılışı yapacak. 2013'teki Boston Maratonu bombalı saldırısını konu edinen gerilim filmi henüz bize bir sahnesini bile göstermedi. İyi haber ise, ilk fragman için mükemmel fırsat hızla yaklaşıyor. Bu sene başrolünde Mark Wahlberg'ün olduğu ve Peter Berg'ün yönettiği iki büyük film vizyona girecek: Patriots Day ve bu ay sonunda sinemalarda izleyebileceğimiz Deepwater Horizon. (30 Eylül'de Türkiye'de sinemalarda) Bu da belgesel-dram filmin fragmanını önümüzdeki birkaç gün içerisinde göreceğimize dair bir işaret.


John Wick: Chapter Two 

Yönetmenler Chad Stahelski ve David Leitch, seyircilere John Wick'i geri getirerek büyük bir sürpriz yaptılar. 2014'te tanıştığımız köpek sever ölüm makinesi Keanu Reeves, 2017 şubatında geri dönüyor. John Wick: Chapter Two ismini taşıyan film ülkemizde 10 Şubat 2017'de vizyona girecek. Vizyona girmesine sadece birkaç ay kalmasına rağmen hala filmden fragman yok. Lionsgate, Blair Witch'in gösteriminden önce ilk görüntüleri paylaşmayı seçmedi. Belki bu film de Deepwater Horizon'la birlikte önizleme yapar.



The Dark Tower (Kara Kule)

Stephen King'in Kara Kule serisinin beyazperde uyarlamasının sonunda yapım aşamasında olduğu haberini daha dün duymuş gibiyim. Oysa, filmin vizyon tarihi olan Şubat 2017'ye sadece birkaç ay kaldı. (24 Şubat 2017 - Türkiye) Dolayısıyla, Nikolaj Arcel'in yönettiği, şimdiden gişe rekortmeni gözüyle bakılan Kara Kule'den fragman gelmesine çok kalmamıştır diye düşünüyoruz. Ama ufukta şimdilik bir şey yok. Yine Sony tarafından dağıtılacak filmin, Passengers gibi The Magnificent Seven öncesi önizlemesini izleyebileceğimizi umuyoruz. The Magnificent Seven öncesi olmasa bile önizlemeyi Ron Howard'ın Inferno'suyla birlikte gelecek ay izleyeceğimize neredeyse eminiz.


Fast 8

Hızlı ve Öfkeli serisinin 8. filmi, yazın büyük gişe rekortmenleriyle yarışmak yerine bahar sonlarında çıkış yapmanın daha çok para getireceği düşüncesiyle kendisine iyi bir çıkış kapısı buldu. Biz de tam bu sebepten F. Gary Gray'in yönettiği Fast 8 filminden fragmanın yakında geleceğini düşünüyoruz. Universal Pictures'ın Ekim'de vizyona girecek The Girl On The Train öncesi Fast 8 fragmanını yayınlamasını istesek, çok mu şey istemiş oluruz? O olmasa bile daha birsürü büyük sonbahar filmi var, mesela Doctor Strange (4 Kasım 2016), Fantastic Beats and Where to Find Them vs. Bu filmlerin girişinde de Fast 8 fragmanı izleyebiliriz. Fast 8, ülkemizde 17 Nisan 2017'de vizyona girecek.


Guardians of the Galaxy Vol. 2

Marvel Stüdyoları Scott Derrickson'ın Doctor Strange filminin gösterimiyle bir kez daha bizi şaşırtmaya hazırlanıyor. Tabi ki büyünün Marvel Sinematik Evreni'yle tanışmasını izlemek için çok heyecanlıyız ancak bu blockbuster filmin vizyona girişi bizi başka bir şey için daha heyecanlandırıyor: James Gunn'ın Guardians of the Galaxy Vol. 2 hayranları bu yaz San Diego Comic-Con'da filmden inanılmaz bir ilk görüntü izledi. Ve büyük ihtimalle Marvel/Disney ilk mistik çizgiroman filmlerini 28 Nisan 2017'de vizyona girecek Star Lord, Gamora, Drax, Rocket ve Groot'un yeni maceralarını anlatacak Guardians of the Galaxy Vol. 2 filminin fragmanını yayınlamak için bir fırsat olarak görebilir. (Burada tuhaf ama sevindirici bir durum var. Anlaşılan biz filmi Amerika'dan önce izleyeceğiz. Bizde 28 Nisan'da yayınlanırken Amerika'da 5 Mayıs'ta vizyona girecek.)


Pirates of the Caribbean: Dead Man Tell No Tales (Karayip Korsanları: Ölü Adamlar Masal Anlatamaz)

Pirates of the Caribbean: Dead Man Tell No Tales'in çekimlerinin (principal photography) bir yıldan uzun süre önce bittiğini ve hatta daha o zamanlardan birkaç haftalık "tekrar çekimlerin" (reshoots) tamamlandığını biliyor muydunuz? Ve filmin yayınlanmasına hala aylar var. (Film ülkemizde 26 Mayıs'ta vizyona girecek.) Bu filmin ilerlemesinin neden bu kadar uzun sürdüğünü bilmiyoruz. Ancak bu noktada ellerinde fragman yapabilecek kadar görüntü olduğunu tahmin ediyoruz. Disney bu sonbahar birkaç büyük büyük film yayınlıyor. En azından onlardan biriyle birlikte fragman gelir diye düşünüyoruz.


Spider-Man: Homecoming (Örümcek Adam: Yuvaya Dönüş)

2017, Marvel Stüdyoları için önemli bir yıl olacak. Şirket, ilk defa bir yıl içerisinde 3 film yayınlayacak. Belki bu onların filmlerinin pazarlama yöntemini değiştirir. Bu yüzden Doctor Strange'in yayınlanmasıyla birlikte sadece Guardians of the Galaxy Vol. 2'dan ilk görüntüleri beklemiyoruz aynı zamanda Temmuz 2017'de vizyona girecek Jon Watts'ın Spider-Man: Homecoming filminden de erken bir önizleme bekliyoruz. Spider-man hayranları, San Diego Comic-Con'da merakla beklenen blockbuster'dan ilk görüntüleri izledi. Dünya çapındaki tüm seyircilerin yakında Tom Holland'ın solo filminden ilk görüntüleri izleyeceğini umuyoruz.


Star Wars: Episode VIII (Bölüm VIII)

Rian Johnson'ın isimsiz Star Wars: Episode VIII'in fragmanının çıkmasına engel olan birkaç şey var. İlki, bilim kurgu serisinin kendisini süper gizli tutmasıyla bilinmesi, ikisincisi ise ise blockbuster'ın 2017 Aralık'ında vizyona girecek olması. (Ülkemizde 15 Aralık 2017'de vizyona giriyor.) Bu bizim şimdiden heyecanla beklemediğimizi göstermez, ancak filme ilk bakışımızın yakında olacağına inanmamız için bir sebep var. Prodüksiyon Temmuz'da tamamen bitti. Bu da demek oluyor ki son birkaç ay hem görüntülerin sahne gösterimi için hazırlanması hem de pazarlamayla geçecek.

Kaynak: CinemaBlend

Siz hangi filmleri heyecanla bekliyorsunuz? Fragmanı yayınlanan filmlerden beğendikleriniz var mı? Bizimle yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın. Ayrıca Twitter sayfası açtık. Takip etmek için buraya tıklayın.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.