La La Land Venedik Film Festivali'nde Gösterildi! (Eleştirmenlerden İlk Yorumlar)


2016 Venedik Film Festivali en çok beklenen yapımlardan birinin ilk gösterimiyle açılışı yaptı. Whiplash filminin yönetmeni Damien Chazelle'nin yeni filmi La La Land dün Venedik Film Festivali'nde ilk defa gösterildi. Whiplash'i çok sevmiştik. Zaten film 3 farklı dalda Oscar almıştı. İzlediğimiz fragmanlardan ve ilk eleştirilerden La La Land'i de çok seveceğimizi düşünüyoruz.

Başrolde süper ikili, Emma Stone ve Ryan Gosling var. İkiliyi ilk defa bir müzikalde izleyeceğiz. Filmin nasıl bir şey olacağını merak ediyorsanız, merakınızı biraz olsun giderebilirim. Filmin Venedik'teki prömiyerine giden bazı eleştirmenler şimdiden birkaç şey döktürmüş.

The Hollywood Reporter:

"Chazelle'in böyle bir film çekebilmesi onun dikkate değer bir yere geldiğini gösteriyor. Yönetmen bir klasik yaratmak istemiş. Yönetmenin bu niyeti ve gayesi, ister istemez yoğun bir şekilde filmin türünün formatını biraz geriye atmış. O gerçekten dans ve lirik hareketi nasıl sahneleyip çekeceğini biliyor. Normal sahnelerden müzikal sahnelere yumuşak geçişler, çekici fantezi arkaplana set parçalarıyla doğal bir hava katılması, birçok kişinin örümcek ağıyla kaplanmış klişe diye nitelendirebileceği şeye yeniden hayat vermiş."

Deadline'dan Pete Hammond:

"Perdede bu kadar lirik, hoş ve en önemlisi orijinal bir şey görmeyeli çok uzun zaman oldu. Fakat aynı zamanda bu ayakları yere basan bir müzikal. Geniş sinemaskop ekranındaki oldukça stilize edilmiş olanlardan biri olsa da... Zor zamanlarda yaşıyoruz ama bu tadını çıkarmaya, zevkine varmaya değer bir film. Eğlendiren, aydınlatan ve bizi hayatta olduğumuz için iyi hissettiren bir film."

Biraz da film hakkında Twitter'da neler yazıldığına bakalım:

The Telegraph'tan Robbie Collin:

"La La Land: Ben gerçekten mutluluktan ağlıyorum. Artık kimsenin yapmadığı o film mi? Damien Chazelle yaptı. #Venezia73 "

 The Playlist yazarı Jessica Kiang:

"Çekinmeden söylüyorum, LA LA LAND'e bayıldım. Saf hazzın filmi, belki 2016'yı kurtarabilir."

Eski IndieWire yazarı David Ehrlich:

"LA LA LAND sansayonel. Dijital çağın Jacques Demy'si, romantizm ve gerçek arasındaki boşluk açısından Singin' in the Rain'i."

Emma Stone, Ryan Gosling, JK Simmons ve Rosemarie DeWitt gibi oyuncuların yer aldığı film daha dün prömiyer yapmasına rağmen şimdiden oldukça güzel yorumlar aldı. Fragmanlar zaten nefes kesici. Geriye sadece beklemek kaldı. Amerika'da 2 Aralık'ta vizyona girecek filmin Türkiye'de vizyon tarihi henüz belli değil. Tabi vizyona girer mi girmez mi onu da bilmiyoruz. Ama umuyoruz ki en kısa sürede bu başyapıtı biz de izleyebiliriz.

Aşağıya fragmanı bırakıyorum. İyi seyirler!

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.