Oscar Fiyaskosu Nasıl Gerçekleşti?

Moonlight Yerine La La Land (Aşıklar Şehri) "En İyi Film" Ödülü İçin Sahneye Çağrıldı! 

Amerika'da dün akşam gerçekleşen 2017 Oscar Ödülleri'nde, gecenin en önemli ödülü olan "En İyi Film" ödülünün, yanlışlıkla gerçek kazananı Moonlight yerine La La Land'e verilmesi; gelmiş geçmiş en tuhaf ve en utanç verici Oscar anı olarak tarihe geçti.

Sizler için olayı ayrıntılı olarak araştırdık. Büyük fiyasko nasıl gerçekleşti, sahne sahne inceleyelim.

1. Faye Dunaway and Warren Beatty En İyi Film ödülünü sunmak üzere sahneye çıktı.

2. Yakından çekilmiş bu fotoğrafta Warren Beatty'nin elinde "En İyi Kadın Oyuncu" zarfını taşıdığını görebilirsiniz. ("En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü La La Land filmiyle Emma Stone aldı. Üstelik bundan bir önceki kategoriydi.)


3. Beatty kazananın yazılı olduğu kartı okumaya başlıyor. Ancak gördüğü şeyin kafasını karıştırdığı belli. Karta uzun süre başka bir şey yazıyor mu diye bakıyor. 


4. Beatty, kafası karışık bir şekilde, okuması için kartı Dunaway'e uzatıyor. Dunaway bir şeylerin yanlış olduğundan habersiz, okuduğu şeyi söylüyor: La La Land...


5. La La Land'in yapımcısı Mark Platt (öndeki) teşekkür konuşmasını yaparken, şovun teknik ekibinden biri (kulaklıklı), yapımcılar Jordan Horowitz ve Fred Berger'e verilen zarfı geri alıyor. 


6. Bu fotoğraftaysa La La Land ekibi kazanamadıklarının farkına varmış durumda. Yapımcı Fred Berger "Kaybettik." diyor. Arkasında PricewaterhouseCoopers şirketi müdürlerinden Brian Cullinan (zarfı tutan) ve Martha Ruiz (kırmızı elbiseli), zarfları inceliyor. Muhasebe şirketi, olayın ardından yayınladıkları basın açıklamasında olanlar için özür diledi ve olayı araştıracaklarının sözünü verdi.


7. Horowitz seyircilerin alkışlarını durdurmak için elini kaldırıyor. Seyirciye "Bu bir şaka değil" diyor.

8. Bu fotoğraftaysa Beatty'ye doğru kart verilmiş. Horowitz kartı eline alıp herkese gösteriyor. Kazanan kesinlikle Moonlight!


9. Moonlight ekibi sahneye çıkarken Warren Beatty, sunucu Jimmy Kimmel ve La La Land ekibine olanları anlatmak için bir adım öne çıkıyor. Ona verilen kartın üzerinde "Emma Stone" yazdığını söylüyor. Ardından "Komik olmaya çalışmıyordum." diyor.


10. Horowitz, Oscar'ını Moonlight'ın yönetmeni Barry Jenkins'e uzatıyor.


11. Jenkins sıradışı olayları toparlayarak şovu kapatıyor. "Rüyalarımda bile bu gerçek olamazdı. Ama canı cehenneme, rüyalardan bıktım - çünkü bu gerçek."


Kaynak: The Guardian

Ödül törenini canlı olarak izledim. Tüm bunlar yaşandığında herkes gibi şaşkınlık içersindeydim. Başta Horowitz'in Moonlight'ı onurlandırmak için "Siz kazandınız" dediğini düşündüm. Ardından gerçekten bir yanlışlık olduğunu fark ettim. Bana kalırsa, kötü oldu. Çünkü bu olayın Moonlight'ın başarısına gölge düşürdüğünü düşünüyorum. Aynı zamanda tüm tören oldukça başarılıydı. Genel olarak "öteki"lere kucak açan bir törendi. Bu seneki tören, geçen seneki "Oscar çok beyaz" eleştirilerinin ardından renkli bir törendi. Pek çok farklı ulustan insana ödül veridi. Çeşitlilik oldukça fazlaydı. Trump'a bir tepkiydi. İlham teması üzerine kuruluydu. Tüm bu olanların genel olarak hem törene hem de ilk defa siyahi, eşcinsel ögeler barındıran bir filmin "En iyi film" ödülü almasına gölge düşürdüğünü düşünüyorum. Her şeye rağmen Jimmy Kimmel'ın olanları iyi idare ettiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Esprileri hoştu. Olanlar hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Lütfen yorum kısmına bırakın.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.