Star Wars Güç Uyanıyor: Snoke Kim?


Star Wars: Güç Uyanıyor'u izledikten sonra hepimizin akıllarında birçok soru kaldı. Star Wars fanları için en ilginç sorulardan biri de şu: supreme leader, Snoke kim? Onu gördüğümüz kısa zamanda anladığımız kadarıyla, Kylo Ren için bazı "planlar"ı var ve Luke Skywalker'ı devirmek istiyor. Ancak onun dışında kim olduğu ya da First Order'ın (İlk Düzen) başına nasıl geldiği hakkında bir bilgimiz yok. Ortaya birçok teori atılsa da az sonra bahsedeceğimi büyük ihtimalle daha önce hiç düşünmemişsinizdir. İşte geliyor: Snoke, Anakin Skywalker mı?

Twitter'da bir fan tarafından ortaya atılan tweet'e göre ve aşağıdaki fotoğraftan da anlayabileceğiniz gibi benzediklerini söylemek çok da yanlış olmaz. Darth Vader'ın soldaki fotoğrafına 30 sene ekleyince belki de Snoke ortaya çıkıyordur kimbilir.

Bu teoriyi düşünmek bir an için eğlenceli olsa da bu teori birkaç yönden rahatlıkla çürütülebilir. Bildiğiniz gibi Darth Vader onu en son gördüğümüz 6. bölümde (Return of the Jedi) ölüyor. Hatta Luke ölümünden birkaç dakika önce, her türlü öleceğini bildiği için babasının kaskını çıkarıyor. Özellikle kaska ihtiyacı olmadığı düşünülse bile Obi-Wan Kenobi'yle olan çatışmasında uzuvlarının birçoğunu kaybettiğinden kostümünün diğer kısımlarına ihtiyacı var. Luke bölümün sonunda içi boş kıyafeti yakarken gösterilmişti. Yukarda anlatılanları doğrulamak için bir neden bulmaya çalışsanız bile, Anakin'in hayaletini Obi-Wan ve Yoda'nınkinin yanında görmüştük. Yani öldüğünü biliyoruz. Ayrıca Darth Vader karanlık taraftan ayrılmıştı, bu yüzden bir şekilde yaşıyor olsa bile kötü olmazdı.

Ancak yaraların yerlerine bir bakın...



Filmin hayranları Supreme Leader Snoke'u serideki önceki kötülerle bağdaştırmaya çalışıyor gibi görünüyor. Bundan önceki teoriler de Snoke'un İmparator (Palpatine- Darth Sidious) olduğu ya da büyük ihtimalle Palpatine'nin Revenge of the Sith'te (Episode 3) bahsettiği efsanevi Sith Lordu Darth Plagueis olduğu yönündeydi. Özellikle son filmde çalan "Snoke theme" ile Bölüm 3'te Palpatine'in Anakin'e Darth Plagueis'ten bahsettiği sahnede çalan müziğin benzerliği de teoriyi destekliyordu.





Artık tüm bu teorilerin peşini bırakabiliriz. Çünkü Snoke'u canladıran kişi Andy Serkis, Snoke'un Darth Vader, Darth Plagueis ya da daha önce tanıştığımız kişilerden biri olmadığını, onun orjinal bir karakter olduğunu özellikle belirtti. Yani anlayacağınız Snoke'un kim olduğu hala gizemini koruyor. Geçtiğimiz günlerde karakterin ilk fotoğrafları da Entertaintment Weekly tarafından yayınlanmıştı. Fotoğraflara tıklayarak büyük boylarını görebilirsiniz.

  

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.