Video: Bildiğimiz Tarzan'dan Farklı Bir Tarzan Filmi!


Harry Potter filmlerinin yönetmeni David Yates'ten bir Tarzan filmi izleyeceğiz. The Legend of Tarzan (Tarzan Efsanesi) ismini taşıyan film, bildiğimiz Tarzan filmlerinden oldukça farklı. Film, Tarzan'ın Afrika'daki ormanları bırakıp Londra'da John Clayton III adıyla kendine seçkin bir hayat kurmasını anlatıyor. John Clayton yani Tarzan, hırs ve intikam dolu bir oyunun piyonu olduğundan habersiz, parlamentonun temsilcisi olarak Kongo'nun ormanlarına çağrılır.

Başrollerini Tarzan rolüyle Alexander Skarsgård ve Jane rolüyle Margot Robbie'nin paylaştığı filmde; Samuel L. Jackson, Djimon Hounsou, John Hurt, Jim Broadbent ve Christoph Waltz gibi iddialı isimler de yer alıyor.

IMDB on the Scene, filmin başrol oyuncusu Alexander Skarsgård ve filmin yönetmeni David Yates'le bir röportaj gerçekleştirmiş. (Video aşağıda) Bakın, The Legend of Tarzan neden bildiğimiz Tarzan'ı anlatmıyor:

Alexander Skarsgård (Tarzan / John Clayton): 

"İnsanlar her zaman, kişiliklerimizin ilkel yönleriyle, hayvani taraflarıyla büyülenmişlerdir. Hatta bu ilgi, insanlar Endüstri Devrimi sırasında kırsaldan kentlere göç etmeye başladıklarında daha fazlaydı. Bu sıralar ilkelliğin soyluluğunu* ve tekrar vahşi hayata dönmeyi romantikleştirdiler. Bunun tam olarak Tarzan'ın anlattığı şey olduğunu düşünmüyorum. Bu versiyon hakkında sevdiğim şey, filmin başında o ilkellikle karşılaşmıyorsunuz. Ormandaki ilkellikle karşılaşmıyorsunuz. Bu çok farklı. İnanılmaz derecede sofistike bir İngiliz beyefendisiyle karşılaşıyorsunuz. Ben bunu çok sevdim. Senaryoyu okuduğumda çok ilgi çekici olduğunu düşünmüştüm."

*ilkelliğin soyluluğu / noble savage: İlkel insanoğlunun Romantik edebiyatta idealleştirilmesinin bir örneği. İnsanlığın, uygarlığın yozlaştırıcı etkisinden uzak olduğu zamanlardaki iyiliği.

David Yates (Yönetmen):
"Film 1870'lerde Kongo'daki siyaseti anlatıyor. Olağandışı bir zaman dilimi. İlk büyük soykırım. Kulağa büyük bir yaz filmi için neşelendirici bir konu gibi gelmiyor. Ama bunlar birazcık arkaplanda. Aslında tarihi bir içeriği var. Ve aynı zamanda eski Tarzan kitaplarındaki tüm o eski moda değerleri içinde barındırıyor. Bunların hepsi bir önceki yüzyıla ait. Bu film aynı zamanda bu yüzyılda kutlamamız gereken tüm değerlere de sahip. İletişim, aile, doğayı korumak ve bu tarz şeyler..."


The Legend of Tarzan, 8 Temmuz'da vizyona giriyor. Şimdiden iyi seyirler!

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.