Margot Robbie Harley Quinn Olabildi Mi?


Suicide Squad'ın vizyona girmesine gün sayıyorken eleştiriler düşmeye başladı. Gelen eleştirilerin filmi 'mükemmelin bir tık altı' diye nitelendirdiği de düşünülürse heyecan dorukta! Margot Robbie'nin Harley Quinn performansı da filmin öne çıkan performansları arasında gösteriliyor. Eleştirmenler beğenmiş ama bakalım Harley Quinn'in babası yani onu yaratan adam, Paul Dini ne düşünüyor. Paul Dini, Batman: Animasyon Serisi'in baş yazarı. Harley Quinn bu çizgi filmde tam 25 yıl önce doğmuş. Paul Dini, güzel aktris Margot Robbie'nin performansını şöyle özetlemiş: "başarmış."

Joker, Batman tarihinin 1940'dan beri bir parçası. Onun hem yardımcısı hem de kız arkadaşı olan Harley Quinn ise 1992'de Batman Animasyon Serisi ilk çıktığından beri dizinin orijinal bir karakteri. Yazar Paul Dini ve artist Bruce Timm tarafından yaratılan karakter, dizide o kadar ünlü oldu ki çizgi romanlara da transfer oldu.  Paul Dini, Harley Quinn'in bugüne kadar canlandırıldığı tüm performanslara karşı sert bir eleştirmen olmuştur. Ancak yazar bu sefer oldukça memnun. Comicbook.com'a Margot Robbie'nin karaktere kattığı her şeyi sevdiğini söyledi. Dini, daha filmi izlemeden bile böyle hissediyormuş. 

Paul Dini'nin bahsettiği öpüşme (aşağıda)
"Margot'u Harley olarak izlediğim her klipte, o mükemmel şekilde başarmış görünüyor. Kendini Katana'ya tanıtırken, omzunda yarasayla yürürken, karakterin gerçek ruhunu kanalize etmiş gibi görünüyor. Onun canlandığını görmek benim için inanılmaz. O ve Joker'in terapi seanslarından birinde öpüşmek üzereyken olduğu çekimi dün gördüm, aynen şöyleydim, 'İşte bu, bu benim kızım!'"

Batman Animasyon Serisi'nde Harley Quinn'in tam olarak ayrıntılı bir arkaplanı (geçmiş hikayesi) yokken, Paul Dini, Mad Love isimli bir çizgi roman yazdı. Çizgi romanda Harley Quinn'in eskiden Harleen Quinzel ismini taşıdığı ve Arkham Akıl Hastanesi'nde çalışan bir psikiyatrist olduğu, Joker'i iyileştirmek için görevlendirildiği ancak sonunda ona aşık olduğu / onun için deli olduğu anlatılıyor. 

Ardından çizgi romanın etrafında dönen ve çizgi romanı referans alan yeni bir çizgi dizi yapıldı. Dizi, The New Batman Adventures ismini taşıyordu. Suicide Squad'da gösterilen Harley'nin kaynağı da bu diziler ve çizgi roman oldu.

Paul Dini, Margot Robbie'yi Harley Quinn olarak seven tek kişi değildi. Birçok eleştiri, hatta kötü olanlar bile Robbie'nin iyi bir iş çıkardığına dikkat çekiyordu. Suicide Squad vizyona girdiğinde; Batman hayranları da Robbie'nin performansı konusunda hemfikir olurlarsa, Robbie'nin yıldızı olduğu Harley Quinn'e ait bir spinoff filmin gelme olasılığı da artar diye düşünüyorum.

Suicide Squad, İntihar Mangası ismiyle 12 Ağustos'ta sinemalarda! Filmin eleştirisinde görüşmek dileğiyle, sizleri hem animasyon hem 'gerçek' Harley Quinn fotoğraflarıyla baş başa bırakıyorum.

Harley Quinn: Batman Animasyon Serisi'nde (1992-1995)
Margot Robbie Harley Quinn rolünde (Suicide Squad - 2016)
Harley Quinn (Margot Robbie) ve Joker (Jared Leto) terapi seanslarından birinde (Suicide Squad filminden - 2016)

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.